Ari-jana Advies

Aanleg zonnepanelen

Veel ongelukken bij installatie zonnepanelen

Nieuwsbericht | 24-01-2023 | 10:30

Meer dan 40 ongevallen vonden er in anderhalf jaar tijd plaats bij installatie van zonnepanelen. En de afgelopen 3 jaar waren er 4 met een dodelijke afloop. Installateurs nemen onvoldoende maatregelen om veilig te werken. Bij controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie werd in meer dan 70 procent van de gevallen de Arbowet overtreden. Zo is  een ladder geen werkplek. Deze is alleen bedoeld om een hoger liggende werkplek te bereiken. De Arbeidsinspectie vindt dat er meer aandacht moet komen voor veiligheid in deze sector en zal het aantal inspecties opschroeven.

Zonnepanelen sjouwen

Zo wordt er vaak een extra medewerker met gevaar voor eigen leven middels een ladder het dak opgestuurd. Dit met een zonnepaneel in de hand en zonder valbescherming.
Men beseft vaak niet als men op deze manier werkt dat men dan niet verzekerd is. Dit omdat men de Arbo regels niet opvolgt.

Een hoogwerker inzetten doet men vaak niet omdat men denkt dat dit te duur wordt.
Die tijd is geweest. Een hoogwerker is per uur vaak goedkoper dan het loon van b.v. een ZZPer of monteur. Bovendien is het werken met een hoogwerker niet alleen  veiliger, het gaat  sneller en daardoor is het ook goedkoper. Wilt u meer informatie kijk dan op de website of neem middels een E-mail of WhattsApp bericht contact op met het gecertificeerde bedrijf Ari-jana Hoogwerker verhuur Deurne Meijel.

Dit is een bericht van de arbeidsinspectie en van Ari-jana.

Ari-jana Advies

Boomverzorging

Als het gaat om het snoeien of kappen van bomen bevelen wij Ecotrees uit Helenaveen - Beringe aan.
Bij dit bedrijf hebben ze veel ervaring en diverse certificaten. Voor hen is niets te hoog, te ver of te dik.
Ze laten je niet achter met een geruïneerde boom.

Indien gewenst:
Brengen zij vooraf een kosteloos advies uit.
Versnipperen zij de restanten ter plaatse.
Voeren zij de restanten af.
Frezen ze stobben weg.


Indien men niet met een verreiker of met een
hoogwerker bij een boom kan komen wordt
de boom al klimmend gesnoeid.


Met speciale zaagtechnieken zorgt men er
voor dat een boomstam niet op een gebouw of ander obstakel kan vallen.

Voor meer informatie stuur een e-mail naar
info@ari-jana.nl of bel 06-53224326.

Ari-jana Advies

Beveiliging


In 2004 begonnen als adviseur voor o.a. de overheid als het gaat om het beveiligen van militaire terreinen waaronder vliegvelden, havens, munitiedepots, kerncentrales, ambassades etc. etc. waarna het bedrijf Rimax advice in Meijel werd opgericht.  

Destijds werd er in Meijel aan de Banmolen begonnen met het maken van betonnen ramkraakbeveiligingsproducten.
Enkele jaren later, in een andere loods, werd er ook begonnen met het maken van metalen producten zoals cameramasten en anti rampalen.

Inmiddels is het bedrijf Rimax advice overgenomen door zoon Giovanni en blijft senior advies uitbrengen wanneer daar om gevraagd wordt.
Ook adviseren wij u vooraf over de inzet van onze hoogwerker. Als blijkt dat het beter is om een ander type hoogwerker in te zetten
dan zullen we u dat laten weten. Eerlijk en veilig zaken doen staat bij ons hoog in het vaandel.

 
  Groetjes Richard Heesmans

Ari-jana Deurne - Meijel. Voor live muziek, een goed advies of het huren van een hoogwerker stuur een e-mail naar info@ari-jana.nl of bel 06-53224326